PROPERA SESSIÓ // 04-10-2011 // Sessió 1.107
20 sigarette // Aureliano Amadei, 2010
Fitxa tècnica

Producció: R&C Produzioni, Rai Cinema
Guió: Aureliano Amadei, Francesco Trento, Gianni Romoli, Volfango De Biasi
Música: Louis Siciliano
Muntatge: Alessio Doglione
Durada: 94 min.
Intèrprets: Vinicio Marchioni, Carolina Crescentini, Giorgio Colangeli, Gisella Burinato, Orsetta De Rossi, Massimo Popolizio

Presentació a càrrec del director, Aureliano Amadei.

Novembre de 2003. Aureliano, un jove activista pacifista, decideix participar com a ajudant de direcció en una pel·lícula sobre la missió de pau italiana a l'Iraq. Quan arriba, i sense donar-li temps a acabar-se els vint cigarrets del títol (els que conté un paquet de tabac), Aureliano és víctima d’un atac sagnant amb un camió bomba a la caserna de Nasiriya. Com a supervivent de l'atemptat, a la seva tornada a Itàlia es converteix en el centre d'atenció de polítics i periodistes, que en fan un heroi.

Poder√≥s relat autobiogr√†fic en el qual Aureliano Amadei relata, en clau subjectiva, un dels mes terribles esdeveniments de la hist√≤ria recent italiana. Constru√Įda al voltant de l'esgarrifosa seq√ľ√®ncia de l'atac, 20 sigarette indaga, sense dogmatisme i amb sentit de l'humor, en la inutilitat de la guerra, els diversos significats de la paraula heroi, i el paper que juguen els pol√≠tics i els mitjans de comunicaci√≥ en els conflictes b√®l¬∑lics.

Aureliano Amadei
Nascut a Roma, el 1975, va debutar com a actor amb cinc anys a la pel·lícula Progetti di Allegria, de Vittorio de Sisti. Als anys 90 estudia art dramàtic a l'acadèmia Webber Douglas, de Londres, i treballa com a actor al Globe Theatre. L'any 2001 debuta com a director teatral amb l'espectacle Unamunda, finalista al Festival de Cremona. Ha realitzat diversos documentals i el 2005 va coescriure amb Francesco Trento el llibre Venti sigarette a Nassirya, obra que ell mateix ha adaptat en el seu primer treball com a director de cinema. 20 sigarette, inèdita al nostre país, ha guanyat quatre premis de l'acadèmia de cinema d'Itàlia, inclosos la millor òpera prima i el millor actor.


< tornar