PROPERA SESSIÓ // 19-09-2013 // Sessió Cicle Un món feliç
[NO-RES] // Xavier Artigas, Catalunya, 2012
Fitxa tècnica

Producció: Metromuster
Guió: Xavier Artigas
Música:
Muntatge: Meritxell Colell
Durada: 86 min
Intèrprets: Intervenen els veïns i veïnes de la Colònia Castells

Aquesta és la crònica dels últims dies de vida de la Colònia Castells, una de les poques colònies fabrils que quedaven a Barcelona i que va ser derruïda el 2011. Amb la destrucció de les seves cases baixes i carrerons, va desaparèixer també un microcosmos particular, així com una forma molt humana de comprendre l´espai urbà per part dels seus habitants.

La pel·lícula està narrada, a través de la quotidianitat de la colònia, en tres fases: la vida, la dissecació i la destrucció de la colònia. És el pas de la ciutat horitzontal (amb vida al carrer, sense tràfic, amb moltes hores de sol...) cap a la ciutat vertical. També representa l´èxode dels veïns de la colònia, obligats a adaptar-se a un medi diferent del que sempre han conegut. [NO-RES] és un documental lliure, finançat amb donacions populars i impulsat a través del web www.no-res.cc/ca

Xavier Artigas:
Sociòleg i artista visual, comença la seva carrera cinematogràfica el 2008 com a col·laborador de cineastes com Mercedes Álvarez i Ricardo Iscar. Entre 2008 i 2009 realitza una trilogia de curtmetratges documentals per a TVC sobre dones grans i lluitadores que encarnen formes de vida obsoletes en diferents barris de Barcelona. Destaca L´últim vestit de la Júlia, guanyador del premi Docs&Kids del Festival Docs Barcelona 2010. El 2012 presenta el seu primer llargmetratge documental com a director: [NO-RES], guanyador del Festival Documenta Madrid 2012.

Cicle Un món feliçDijous, 19 de setembre a les 22:00 h
Espai ETC. Pg. de la Generalitat, 46. Vic
Entrada: 5 euros. Socis: 4 euros

Amb servei de Bar abans de la projecció


< tornar