PROPERA SESSIÓ // 24-10-2013 // Sessió Cicle Un món feliç
4F, ni oblit ni perdó // 15Mbcn TV, Catalunya, 2013
Fitxa tècnica

Producció: 15Mbcn TV
Guió: La Directa
Música: Las casicasiotone
Muntatge: Núria Campabadal
Durada: 120 min
Intèrprets: Rodrigo Lanza, Juan Pintos, Mariana Huidobro, Diana Junyent, Manuel Delgado, Gregorio Moran, David Fernández i Silvia Villullas

El cas 4F, que va acabar amb un agent de la guàrdia urbana en coma, es va saldar amb la detenció i condemna a presó de cinc joves i el suïcidi d’una de les acusades, Patricia Heras. El principal acusat, Rodrigo Lanza, no va sortir de presó fins al desembre del 2012. Els detinguts es declaren innocents i van denunciar haver estat víctimes de maltractaments i abusos policials. Dos dels agents denunciats, que van ser testimonis claus al judici, han estat condemnats recentment per un altre cas de tortures. La investigació desenvolupada pel documental 4F, ni oblit ni perdó defensa la innocència dels joves i apunta a una trama de venjança policial.

15Mbcn TV
Aquest documental és una obra col·lectiva que neix com a iniciativa de la comissió audiovisual del 15M de Barcelona. La comissió porta més de dos anys documentant tot tipus de manifestacions, convocatòries, accions per part dels moviments socials de la ciutat, així com casos de repressió i impunitat policial, entre els quals destaquen els vídeos d’Ester Quintana, Perdre un ull (guanyador del 2n premi del jurat del Festival Protesta 2013) o Sobren Raons (2013), sobre els centres d’internament d’immigrants (CIE), que s’ha presentat en molts festivals i cicles sobre drets humans. 4F, ni oblit ni perdó és el primer llargmetratge de 15MBcn TV i ha comptat amb la col·laboració del setmanari La Directa, especialment a la fase d’investigació del cas.

Dijous, 24 d´octubre a les 22:00 h
Espai ETC. Pg. de la Generalitat, 46. Vic
Entrada: 5 euros. Socis: 4 euros

Amb servei de Bar abans de la projecció


< tornar