PROPERA SESSIÓ // 28-11-2013 // Sessió Cicle Un món feliç
Stop! Rodando el cambio // Alba González, Blanca Ordóñez, Espanya, 2012
Fitxa tècnica

Producció: La Semilla
Guió:
Música: Javier Ochoa
Muntatge: Blanca Ordóñez, Alba González, Paula Pérez-Cossio Arias
Durada: 90 min
Intèrprets: Eric Duran, Yayo Herrero, Jorge Riechmann, Esther Vivas, Lourdes Lucía i Carlos Taibo.

La corrent del decreixement alerta de la impossibilitat de continuar produint i consumint tal com hem fet fins ara en un planeta que té uns recursos finits. Els alts nivells de consum ens han portat a la desaparició dels boscos, a la contaminació de rius i mars, sistemes alimentaris intoxicats… Tot això alimentat per una especulació financera i una classe política despreocupada tant a nivell social com mediambiental.

Stop! Rodando el cambio és un documental gravat per un equip de dones i finançat col·lectivament. Rodat en forma de road-movie per diferents països, mostra el decreixement com una alternativa de desenvolupament sostenible, real i factible, que pot fer-se tant a nivell individual com col·lectiu. El corrent decreixentista agrupa avui dia diverses pràctiques i maneres de pensar. Aquest és un viatge que ens acosta a aquestes pràctiques en pobles, ciutats i en les anomenades ecoaldees, on algunes persones ja estan aplicant el canvi. El documental es complementa amb opinions d´experts i teòrics que parlen de la necessitat d´un model alternatiu que beneficiï a tota la societat. 

Blanca Ordóñez y Alba González
Llicenciades en comunicació audiovisual, es van conèixer a la carrera i van rodar curts com Juventud Sin Futuro (2011) que actualment es fa servir com a material educatiu en llibres escolars a Alemanya. El 2012 estrenen Cuando mueres más de una vez i el seu primer llargmetratge, Stop! Rodando el cambio. El 2013 creen La Semilla Audiovisuales amb la intenció de dirigir  treballs relacionats amb el medi ambient i els drets humans

Cicle Un món feliç




Dijous, 28 de novembre a les 22:00 h
Espai ETC. Pg. de la Generalitat, 46. Vic
Entrada: 5 euros. Socis: 4 euros

Amb servei de Bar abans de la projecció


< tornar