PROPERA SESSIÓ // 17-06-2014 // Sessió Festival Nits de cinema oriental
Afro Tanaka // Daigo Matsui, Japó, 2012
Fitxa tècnica

Producció: Dub, Happinet, Nippon Shuppan Hanba
Guió: Masafumi Nishida, a partir del manga de Masaharu Noritsuke
Música:
Muntatge: Naoichiro Sagara
Durada: 114 min.
Intèrprets: Shota Matsuda, Nozomi Sasaki, Kei Tanaka, Kaname Endo

Tanaka Hiroshi passeja la seva raresa genètica pel món: un cabell afro, una tofa de dimensions globals que li dóna una estètica i un caràcter totalment retro. Aquesta singularitat el converteix en objectiu de les burles dels altres quan és petit. Quan és a l´institut troba una colla de bons companys, tan treballadors com ell i junts prometen retrobar-se, passi el que passi, el dia que un es casi. I hauran d´assistir al casament amb les seves respectives novies. Així començarà l´aventura d´en Tanaka per trobar xicota.

Basada en el popular manga de Masaharu NoritsukeAfro Tanaka va guanyar amb rotunditat la desena edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic. El seu humor absurd, la seva mirada incisiva cap als prejudicis de la societat nipona, i un estil visual proper als manga humorístics televisius la converteixen en un divertimento Ãºnic. Per gaudir-la al complet, heu de mirar pel retrovisor i recordar punyentment l´època de les desil·lusions adolescents sobre el sexe, l´amor i la vida en general.


Matsui Daigo
Nascut al 1985 a Kitakyushu, va estudiar a la Keio University de Tòquio, on va formar una companyia teatral universitària. El 2008 crea la seva pròpia companyia, Gojiden, on exerceix de guionista, director i actor. El 2009 debuta en la direcció televisiva amb la sèrie televisiva Two Speakers. El seu primer llargmetratge és Afro Tanaka, exhibit i premiat a les Nits 2013. El seu nou film, Daily Lives of High School Boys, tindrà la seva Premiere europea dins la propera edició del festival vigatà.

Pel·lícula programada en col·laboració amb el Festival Nits de cinema oriental de Vic.


Dimarts, 17 de juny. 22h
Preu: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic
< tornar