PROPERA SESSIÓ // 09-10-2014 // Sessió
Vicente Ferrer // Agustín Crespi, Catalunya-Espanya, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Grupo Ganga Producciones S.L., Televisió de Catalunya (TV3), Televisión Española (TVE).
Guió: Patrick Buckley, Ignacio del Moral, David Planell
Música: Francesc Gener
Muntatge: José Ares
Durada: 107 min
Intèrprets: Imanol Arias, Aida Folch, Carles Canut, Alba Flores, Sunny Singh, Josep Maria Pou.

El 1969 el jesuita català Vicenç Ferrer (Imanol Arias) torna a l´Índia gairebé després d´un exili forçat a Espanya per haver provocar la ira de diversos sectors. Als seus cinquanta anys, i acompanyat per un reduït grup de col·laboradors, el sacerdot torna a un país que sent com a propi per combatre-hi la pobresa. 

Vicente Ferrer narra els últims 30 anys de vida de Ferrer, quan ja era conegut com “el sant de Mammad”. La pel·lícula té una voluntat divulgativa i humana en mostrar la figura d´un home que creia que es podia aconseguir un món millor per a tothom i que apostava per fer servir l´acció com a mètode per acabar amb les desigualtats. Així va transformar Annantpur, un districte desèrtic, en un paisatge fèrtil i productiu. La pel·lícula se centra en la seva trajectòria, però també en el seu llegat. Per això és igualment important la mirada de la seva dona, Anne Perry: companya, sòcia i hereva de la fundació que porta el nom del seu marit. 


Agustín Crespi
Nascut a Madrid el 1959, desenvolupa gran part de la seva carrera professional com a director i realitzador de ficció televisiva. En la seva trajectòria hi trobem bona part de les sèries més populars dels últims 20 anys. Els anys 90 va treballar en Los ladrones van a la oficina i Querido maestro. Des del 2002 ha estat director de Cuéntame cómo pasó. També ha estat realitzador de El súper i Primer plano, entre altres.

Pel·lícula programada en col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer. Presentació i posterior debat a càrrec de Lancy Dodem, primer nen apadrinat per la Fundació.Dijous, 9 d´octubre. 21h
Entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 56) de Vic


< tornar