PROPERA SESSIÓ // 07-04-2015 // Sessió nĂşm. 1.184
Camino a la escuela // Pascal Plisson, França-Xina-Sud-Àfrica, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Winds, Ymagis
Guió: Marie-Claire Javoy i Pascal Plisson
Música: Laurent Ferlet
Muntatge: Sarah Anderson i Sylvie Lager
Durada: 77 min.
Intèrprets: Jackson Saikong, Samuel J. Esther, Zahira Badi, Carlito Janez

En Samuel, en Carlitos, en Jackson i la Zahira viuen en llocs tan diferents com Kenya, Argentina, Marroc o la Índia, però comparteixen una cosa: la dificultat d’arribar a l’escola. Tots ells recorren un munt de quilòmetres cada dia per arribar-hi i són els primers de la seva família que ho fan.

“Era a Kenya durant un rodatge i, un dia, vaig veure a cinc joves amb una bossa estranya al cinturĂł. Quan els vaig demanar què era, un d’ells va mostrar orgullĂłs una ploma, una pissarra i un guix. Em va dir que anava a l’escola. Feia dues hores que havien deixat el poble i corrien sota el sol. Camino a la escuela Ă©s un documental d’aventures. Un viatge que Ă©s fĂ­sic, però tambĂ© espiritual. Un viatge interior que permet als nens sortir de la infĂ ncia per convertir-se en adults. Perquè d’això tracta realment la pel·lĂ­cula.”   
Pascal Plisson, director.

Pascal Plisson 
DesprĂ©s de treballar com a realitzador de reportatges durant els anys 80, a principis dels 90 canvia la televisiĂł pels 16 mm i s’especialitza en documentals sobre persones que viuen en situacions extremes. A partir de l’any 97 viu a Kenya i TanzĂ nia, on treballa per a National Geographic, la BBC i Canal+. Es dĂłna a conèixer a nivell internacional amb Massai - Les guerriers de la pluie (2004). La segueixen documentals com Les mystères de Clipperton i Dimanche Ă  la ferme. Amb Camino a la escuela aconsegueix un premi a Loncarno i un Cesar de l’Acadèmia francesa. 

Idioma: francès
Dimarts, 7 d’abril. 22h
Import: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic
< tornar