PROPERA SESSIÓ // 21-04-2015 // Sessió Sant Jordi. Cinema català
La por // Jordi Cadena, Catalunya, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Glaam Mitjana Invest, ICEC
Guió: Jordi Cadena i Núria Villazán, a partir de la novel·la de Lolita Bosch
Música:
Muntatge: David Gallart
Durada: 73 min
Intèrprets: Roser Camí, Alícia Falcó, Guillem Fernàndez-Valls, Ramon Madaula

El Manel té setze anys, és un bon estudiant i un bon company. El seu millor amic és el Xavi, i la Laura la noia amb qui surt. Compta amb l’estima dels professors i amb l’amistat de l’entrenador de l’equip de bàsquet. Tanmateix, no és capaç d’explicar a ningú el que passa a casa seva. Només pensa a poder començar a treballar ben aviat per treure la seva mare i la seva germana de l’infern que estan vivint.

Igual que Elisa K, l’anterior treball de Jordi Cadena, La por té l’origen en un material literari de Lolita Bosch. Un material de conte pervers, on la violència es percep, però gairebé no es mostra, on assistim a la ira d’un ogre a través del patiment dels que l’envolten. Jordi Cadena ens dóna una lliçó de subtilitat cinematogràfica, amb pocs diàlegs i utilitzant el so de forma magistral. La por no és una pel·lícula de por. Però provoca terror. Jordi Cadena
Barcelona, 1947. És un dels cineastes catalans contemporanis més destacats. Va començar la seva carrera rodant documentals com Alegria de la confusión (1974). El 1977 va debutar en el llargmetratge de ficció amb L’obscura historia de la cosina Montse, i es va convertir en cineasta de culte amb És quan dormo que hi veig clar (1989) . El seu gran èxit comercial va ser el film eròtic La senyora (1987). Amb Elisa K (2010) va aconseguir el Premi Especial del Jurat al Festival de San Sebastià.

La sessió comptarà amb la presència del director.

Idioma: català
Dimarts, 21 d’abril. 22h
Import: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

filmo viccc16< tornar