PROPERA SESSIÓ // 05-05-2015 // Sessió 40 anys sense Pasolini
Mamma Roma // Pier Paolo Pasolini, ItĂ lia, 1962
Fitxa tècnica

Producció: Arco Film
Guió: Pier Paolo Pasolini
Música:
Muntatge: Nino Baragli
Durada: 106 min
Intèrprets: Anna Magnani, Ettore Garofolo, Franco Citti, Silvana Corsini, Luisa Loiano, Paolo Volponi, Luciano Gonini

Mamma Roma Ă©s una prostituta romana que somia amb una vida de benestar. DesprĂ©s del casament del seu protector, ella abandona l’ofici i s’instal·la amb el seu fill en un barri decent. El noi, feble i influenciable, es deixa emportar pels seus amics i s’enamora de Bruna, una noia que l’inicia en els camins de l’amor. Una sèrie d’esdeveniments trencaran la façana ideal que la mare havia imaginat i demostraran que no Ă©s fĂ cil esborrar les empremtes del passat. 

Segona pel·lícula del mestre italià Pier Paolo Pasolini i una de les més emblemàtiques de la seva filmografia. Un retrat social desesperat on Anna Magnani interpreta un paper descomunal. L’actriu desplega tot el seu talent per commoure l’espectador en una pel·lícula visceral i extrema. Una dura crítica al sistema polític i al desarrelament d’una Itàlia desvinculada dels seus orígens.


Pier Paolo Pasolini
Bolonia, 1922 - Ostia.1975. Escriptor, poeta i director de cinema. Va ser un dels autors mĂ©s reconeguts de la seva generaciĂł i un dels mĂ©s venerats cineastes italians. TambĂ© va ser una personalitat complexa i provocativa en totes les seves vessants artĂ­stiques. Amb Accatone (1961) va iniciar una carrera de pel·lĂ­cules que marcaren amb foc la filmografia italiana: El evangelio segĂşn san Mateo (1964), Edipo rey (1967), El DecamerĂłn (1971), Los cuentos de Canterbury (1972), Las mil y una noches (1974) i  SalĂł o los 120 dĂ­as de Sodoma (1975) entre d’altres. Aquesta trajectòria va trencar-se de forma abrupta quan va morir assassinat el 1975.

Idioma: italiĂ 
Dimarts, 5 de maig. 22h
Import: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic


 < tornar