PROPERA SESSIÓ // 14-05-2015 // Sessió Pantalla Oberta
Origen, nou maneres de néixer // Jan Codina, Catalunya, 2014
Fitxa tècnica

Producció: Apablo Nicasso
Guió:
Música: Olga GabaldĂ 
Muntatge:
Durada: 60 min
Intèrprets: Ingrid Melo, Onna Fuste, Anna Alsina, Olga GabaldĂ , Zaira Chamayou, SĂ­lvia Arnal, Imma, Gemma SabatĂ©. Imma Campos.
Origen és un documental que retrata nou dones opinant sobre les seves experiències a l’hora de donar a llum. Com naixem? Són importants els primers minuts de vida? Estem ben informades? Origen no contesta cap d’aquestes preguntes, sinó que en proposa moltíssimes més, demostrant que el fet de néixer no està prou definit socialment i obligant l’espectador a fer un esforç posterior al visionat per tal de concretar la seva opinió al respecte.

“El missatge que transmet Origen Ă©s que una societat com la nostra hauria d’oferir el part a casa. Que les primeres persones que un vegi quan neix, siguin les persones amb qui viurĂ . Crec que hauria de ser aixĂ­, nĂ©ixer en l’escalfor de la llar, amb tots els serveis mèdics disponibles i els recursos necessaris. A la llar, els professionals es veurien obligats a treballar amb les persones i no per a les persones. Aquest concepte Ă©s important. És veritat que jo no tinc mĂ©s experiència que la d’haver nascut i haver escoltat unes quantes dones, i d’aquĂ­ n’he extret unes conclusions. Un sector de dones m’han transmès unes idees no-hospitalĂ ries i jo les he plasmat. I s’ha d’entendre que l’audiovisual Ă©s una eina ben manipulable a l’hora d’exposar els pensaments dels humans. Origen Ă©s una visiĂł completament subjectiva d’unes idees decantades cap a un costat de la balança. És una mostra de llibertat d’expressiĂł que apel·la a la llibertat d’opiniĂł d’un sector de la societat.” 

Jan Codina.

Dijous, 14 de maig. 21h
Import: 3 euros< tornar