PROPERA SESSIÓ // 19-05-2015 // Sessió nĂşm. 1.186
Leviathan // Andréi Zviáguintsev, Rússia, 2014
Fitxa tècnica

Producció: Non-Stop Productions
Guió: Oleg Negin i AndrĂ©i Zviáguintsev
Música: Philip Glass
Muntatge:
Durada: 140 min
Intèrprets: Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov, Aleksey Serebryakov, Roman Madyanov, Anna Ukolova, Sergey Pokhodaev

Kolia viu en un petit poble costaner del nord de Rússia. Té un taller mecànic al costat de casa, on viu amb la seva dona i un fill, fruit del seu anterior matrimoni. L’alcalde del poble està decidit a apropiar-se tant de la casa com del taller. Però ell no està disposat a vendre l’espai on ha viscut tota la vida.

La pel·lĂ­cula d’AndrĂ©i Zviáguintsev Ă©s una reconstrucciĂł actualitzada del Llibre de Job. Si a la BĂ­blia el bo i pacient Job s’havia d’enfrontar als atacs de SatanĂ s per una juguesca entre ell i DĂ©u, Kolia se les haurĂ  de veure amb un alcalde corrupte que compta amb el consentiment de la societat russa. Una metĂ fora, centrada en un petit poble, de la situaciĂł de tot un paĂ­s. MĂ©s enllĂ  del provocatiu tema polĂ­tic, suposa un excel·lent relat cinematogrĂ fic que es composa de moltes i diverses capes. Leviathan Ă©s un drama trĂ gic, una pel·lĂ­cula ambiciosa i rodada amb mĂ  ferma, que desprèn força i intensitat a travĂ©s de la seva direcciĂł i de les excel·lents interpretacions. 


AndrĂ©i Zviáguintsev 
Novosibirsk, 1964. És un dels clars exponents del cinema rus actual i la seva cinematografia ha estat comparada amb la d’AndrĂ©i Tarkovski. Va fer d’extra en sèries i llargmetratges fins que va començar a treballar com a a director de televisiĂł. Això li va permetre fer el salt al cinema amb l’exitosa i premiada El regreso (2003). Les pel·lĂ­cules segĂĽents –El destierro (2007), Elena (2011) i Leviathan– no han fet mĂ©s que consolidar la seva importĂ ncia en l’àmbit internacional. 

Idioma: rus
Dimarts, 19 de maig. 22h
Import: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic < tornar