PROPERA SESSIÓ // 21-05-2015 // Sessió Seminari Homenatge Marin Karmitz
Tres colores: Azul // Krzysztof Kieslowski, 1993
Fitxa tècnica

Producció: MK2 Productions (Marin Karmitz
Guió: Krzysztof Kieslowski i Krzysztof Piesiewicz
Música: Zbigniew Preisner
Muntatge: Jacques Witta
Durada: 98 min
Intèrprets: Juliette Binoche, Benoît Régent

Julie (Juliette Binoche) perd en un accident de cotxe el seu marit i la seva filla. Aclaparada pel dolor i desprès d’un frustrat intent de suïcidi, voldrà refer la seva vida.

Azul iniciava la trilogia sobre els tres colors de la bandera francesa que Krzysztof  Kieslowski identificava amb les tres consignes de la revolució: Llibertat, igualtat i fraternitat. Així doncs, aquesta pel·lícula estava dedicada a la llibertat. Se centra en el personatge d’una dona traumatitzada que vol deixar la seva vida anterior i viatjar a la recerca d’una suposada llibertat. Kieslowski construeix un admirable trencaclosques perquè l’espectador el completi. El film està ple de sensibilitat i moments molt poètics accentuats per una magnífica música de Zbigniew Preisner que en fan un dels millors treballs del seu director.


Krzysztof Kieslowski 
1941-1996. Comença a estudiar teatre i, mes tard, intenta entrar a l’escola de cinema de Lózd on és rebutjat dues vegades fins que el 1964 aconsegueix ser acceptat. Durant quatre anys, aprofitant la permissivitat del govern, estudia cinema i se centra en els documentals. L’any 1966 debuta com a director d’obres de ficció amb El tramvia. De la seva extensa filmografia destaquen la producció televisiva Decàleg sobre els deu manaments i la trilogia Azul, Blanco i Rojo

En col·laboració amb la UVic-UCC en motiu del Seminari sobre producció cinematogràfica de Marin Karmitz (28 i 29 de maig).

Dijous, 21 de maig. 21h
Import: 3 euros 

 < tornar