PROPERA SESSIÓ // 26-05-2015 // Sessió núm. 1.187
Mr. Turner // Mike Leigh, Regne Unit-França-Alemanya, 2014
Fitxa tècnica

Producció: Film4, Focus Features International (FFI
Guió: Mike Leigh
Música: Gary Yershon
Muntatge: Jon Gregory
Durada: 150 min
Intèrprets: Timothy Spall, Paul Jesson, Dorothy Atkinson, Marion Bailey, Karl Johnson, Ruth Sheen, Sandy Foster

El pintor J. M. W. Turner és un artista reconegut. És amic d’aristòcrates, visita bordells, però, tot i la seva fama, és víctima de les burles de la societat. La mort del seu pare l’afecta profundament i decideix aïllar-se. La seva vida canvia quan coneix a Mrs. Booth, la propietària d’una pensió.

El cinema ha dedicat pel·lícules a grans pintors com El loco de pelo rojo, Moulin Rouge, Pollock, Andrei Rublev o La chica de la perla. Ara hi hem de sumar Mr. Turner, centrada en els darrers anys de vida d’aquest pintor i que narra la seva vida personal i la lluita estètica contra els cànons artístics de l’època. Mike Leigh ens mostra un home en aparença esquerp i prepotent, però d’una gran bondat i fermesa. El film és una gratificant aproximació a la figura d’aquest gran artista que per a molts estudiosos va ser un precursor del moviment expressionista.


Mike Leigh
Nascut el 20 de febrer de 1943 a Salford, Anglaterra, va començar dirigint al teatre i a la televisió obres de contingut social. L’any 1972 dirigeix el seu primer llargmetratge, Bleak moments, iniciant un seguit de títols que descrivien els problemes de la classe mitjana i que eren especialment crítics amb les polítiques de Margaret Thatcher. L’any 1988 obté un gran ressò amb l’adaptació de l’obra de Dickens Grandes esperanzas. De la resta de la seva filmografia destaquen Indefenso (1993), Secretos y mentiras (1996), El secreto de Vera Drake (2004) i el seu darrer treball estrenat, Mr. Turner.

En col·laboració amb la UVic-UCC dins de la programació de la Universitat d’Estiu.

Idioma: anglès
Dimarts, 26 de maig. 22h
Import: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic


 


 
< tornar