PROPERA SESSIÓ // 02-06-2015 // Sessió Per estrenar
Els terrats // Merzak Allouache, Algèria-França, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Merzak Allouache, Marianne Dumolin i Jacques Bidou
Guió: Merzak Allouache
Música: Philippe Bouchez, Xavier Thibault, Julien Perez
Muntatge:
Durada: 91 min
Intèrprets: Adila Bendimerad, Nassima Belmihoub, Ahcene Benzerari

Bab El-Oued és un barri de classe obrera d´Alger. Les crides a la pregària marquen els temps del dia en què tenen lloc les cinc històries de la pel·lícula. De l´alba a la nit, una multitud pul·lula i s´agita als terrats. Espais confinats, convertits en miralls a cel obert de les contradiccions, de la intolerància, dels conflictes sense fi que minen la societat algeriana.

Mentre la resta del mĂłn Ă rab estĂ  en flames, sembla, almenys des de fora, que Algèria Ă©s un refugi tranquil. Però aquesta percepciĂł desapareix desprĂ©s de veure els drames que conformen Els terrats i que ens traslladen fins a l´interior del seu violent teixit social. Merzak Allouache ens convida al seu barri natal per dibuixar els resultats de la història contemporĂ nia del paĂ­s. Rodada amb un gran estil, la pel·lĂ­cula adquireix una peculiar bellesa alhora que mostra la misèria d´aquest drama urbĂ . 


Merzak Allouache
Va començar a estudiar cinema a Alger, a l´Institut Nacional del Cinema, i va finalitzar els seus estudis a l’escola de cinema de París, IDHEC. El 1976 dirigeix la seva primera pel·lícula, Omar Gatlato. El 1993 torna a Algèria on dirigeix una de les seves pel·lícules més aplaudides Bab El-Oued City. La violència que es desencadena a Algèria després del cop d´estat del 1992 el fan fugir del país. Des de llavors viu a París. Actualment dirigeix pel·lícules tant a França com a Algèria.

Presentació de Sodepau | Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.

Idioma: Ă rab
Dimarts, 2 de juny. 22h 
Import: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic    < tornar