PROPERA SESSIÓ // 09-06-2015 // Sessió
Toro salvaje // Martin Scorsese, EUA, 1980
Fitxa tècnica

Producció: United Artists
Guió: Paul Schrader i Mardik Martin a partir de l’autobiografia de Jake LaMotta
Música: Pietro Mascagni
Muntatge: Thelma Schoonmaker
Durada: 129 min
Intèrprets: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci.

Jake LaMotta és un jove boxejador que lluita per guanyar el títol dels pesos mitjans. Ho aconseguirà amb l’ajuda del seu germà, però la seva vida desordenada ho espatllarà tot.

A partir de l’autobiografia de Jake LaMotta, Martin Scorsese va dirigir l’any 1980 aquesta pel·lícula que s’ha convertit en un clàssic i que figura en les llistes de les millors pel·lícules de la història del cinema. Filmada amb un magnífic blanc i negre, la narració descriu la turmentosa vida del campió, que inclou esclats de violència, adulteris i tèrboles relacions amb la màfia. Mostres d’una personalitat inestable i brutal que l’abocà a l’autodestrucció. Scorsese filma amb gran realisme, sense amagar la seva brutalitat, tant les escenes de boxa com les baralles de LaMotta amb el seu germà i la seva dona. 


Martin Scorsese 
Nova York, 1942. Després de rodar diversos curts, realitza el seu primer llargmetratge: ¿Quién llama a mi puerta? (1967). Roger Corman li produeix El tren de Bertha (1972). Amb Malas calles (1973) comença una reconeguda carrera que arriba fins als nostres dies i que el situa com un dels grans de la seva generació. Una magnífica filmografia amb un grapat de clàssics com Taxi Driver (1976), El último vals (1978), Uno de los nuestros (1990), La edad de la inocencia (1993), Casino (1995)... El lobo de Wall Street (2013) és l’última pel·lícula que ha estrenat.

Idioma: anglès
Dimarts, 9 de juny. 22h 
Import: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic


 

< tornar