PROPERA SESSIÓ // 19-01-2016 // Sessió Clàssics restaurats
El planeta dels simis // Franklin J. Schaffner, EUA, 1968
Fitxa tècnica

Producció: 20th Century Fox
Guió: Michael Wilson i Rod Serling, a partir de la novel·la de Pierre Boulle
Música: Jerry Goldsmith
Muntatge: Hugh S. Fowler
Durada: 112 min
Intèrprets: Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter, Maurice Evans

Uns astronautes comandats pel coronel Taylor (Charlton Heston), que viatgen hivernats, desperten sobtadament quan la seva nau s’estavella en un planeta desconegut. Durant l’exploració descobriran que el planeta està habitat per uns humans molt primitius, que viuen dominats per simis.

El planeta dels simis, rodada el 1968 i que adaptava la novel·la homònima de Pierre Boulle, es va convertir ràpidament en un èxit, va esdevenir un clàssic i, més tard, una franquícia gairebé inesgotable. La trama és coneguda per tothom: la subversió de papers entre humans i simis. Però en el moment de la seva estrena va provocar una gran sorpresa que culminava en l’emblemàtica escena final, tota una icona del cinema fantàstic. L’excessiva explotació, amb seqüeles continuades i desiguals, preqüeles, còmics, sèries i remakes no ha aconseguit rebaixar la qualitat de l’original.Franklin James Schaffner
Nascut a Tòquio el1920, va estudiar dret i interpretació fins que va esclatar la Segona Guerra Mundial. Va intentar sense gaire èxit treballar com a actor i va acabar a la televisió, on va esdevenir una de les figures més representatives de l’anomenada Generació de la Televisió. Després de 14 anys d’exitosa carrera catòdica, va debutar al cinema amb Rosas perdidas (1963), inici d’una filmografia amb títols com El señor de la guerra (1965), l’oscaritzada Patton (1970), Papillon (1973) i, sobretot, El planeta dels simis. Va morir el 2 de juliol de 1989 a Los Angeles.

19 de gener. 22h
Idioma: VO anglès, amb subtítols en castellà
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic< tornar