PROPERA SESSIÓ // 26-01-2016 // Sessió núm. 1.200
Princesa (Han Gong-Ju) // Lee Su-jin, Corea del Sud, 2013
Fitxa tècnica

Producció: Vill Lee Film
Guió: Lee Su-jin
Música: Kim Tae-sung
Muntatge: Choi Hyun-sook
Durada: 112 min
Intèrprets: Chun Woo-Hee, Jung In-Sun, Lee Young-Ran, Kim So-Young

Han Gong-ju (Chun Woo-Hee), és una jove estudiant que canvia d’escola i de poble per deixar enrere un terrible incident del seu passat. Tot i que l’instint de protecció la porta a tancar-se en ella mateixa, a poc a poc trencarà el seu hermetisme i s’obrirà als altres.

Princesa és la pel·lícula revelació del cinema coreà, un drama demolidor, crític amb una societat que criminalitza les víctimes en comptes d’ajudar-les. Està narrada a través de flashbacks que confronten el passat i el futur de la protagonista, l’esperança i la tragèdia, el dolor i la felicitat. Tot i que l’estructura pot semblar previsible en un inici, el director s’encarrega d’atrapar l’espectador, fent-lo avançar amb mà ferma per terrenys perillosos. Un gran exercici narratiu accentuat per l’excel·lent paper de la seva jove actriu.Lee Su-jin
Nascut el 1977, aquest guionista i cineasta sud-coreà va situar-se de cop en el mapa cinematogràfic amb la seva opera prima, Princesa, del 2013. Ha guanyat els premis més importants en festivals d’arreu del món i es va estrenar en més de 200 sales a Corea, una xifra inaudita per a un film de baix pressupost. Abans havia dirigit i presentat diversos curts en festivals: Papa i Enemy’s Apple ja presagiaven el que arribaria anys després amb Princesa.

Dimarts, 26 de gener. 22h.
Idioma: Versió original en coreà. Amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

< tornar