PROPERA SESSIÓ // 02-02-2016 // Sessió 50 aniversari
Trenes rigurosamente vigilados // Jiří Menzel, Txecoslovàquia, 1966
Fitxa tècnica

Producció: Filmové studio Barrandov
Guió: Bohumil Hrabal i Jiří Menzel, a partir de la novel·la de Bohumil Hrabal
Música: Jirí Sust
Muntatge: Jirina Lukesová
Durada: 93 min
Intèrprets: Václav Neckár, Josef Somr, Vlastimil Brodský

Durant l’ocupació nazi de Txecoslovàquia, el jove Milos Hrma (Václar Neckár) treballa en una petita estació de trens juntament amb el seu hipòcrita cap, el faldiller Hubika i la bella telegrafista Zdenka.

Considerat un dels millors films de la història del cinema, Trenes rigurosamente vigilados serà tota una revelació per als joves cinèfils que no la coneguin. Adaptant la novel·la homònima de l’escriptor Bohumil Hrabal, Jiří Menzel combina diferents gèneres a partir de la particular educació sentimental del protagonista, qui lluita per sobresortir de la mediocritat. Ja des de les primeres imatges l’espectador quedarà atrapat per una històra que combina la tragèdia de la guerra, la comèdia i un afinat sentit de l’humor que envaeix les peripècies del protagonista.Jiří Menzel
Neix el 1938 a Praga. Després d’acabar els estudis secundaris s’inscriu a l’escola FAMU, dins de la secció de direcció de cinema. No obstant això, els seus primer passos al cinema van ser com a actor i no va debutar en la direcció fins al 1965 amb Las perlas del fondo del agua. La seva segona pel·lícula, Trenes rigurosament vigilados, obté el reconeixement internacional i guanya l’Oscar al millor film de parla no anglesa. L’any 1990 rep l’Ós d’or al Festival de Berlín per Alondras en el alambre. Al llarg de la seva carrera ha seguit combinant la direcció amb la interpretació. La seva última pel·lícula és Donsajni (2013).

Dimarts, 2 de febrer. 22h 
Idioma: Versió Original en txec i alemany amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

< tornar