PROPERA SESSIÓ // 15-03-2016 // Sessió 1.205 | Dia visibilitat Trans
Tchindas // Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena, Catalunya-Cap Verd, 2015
Fitxa tècnica

Producció: Doble Banda, Zoco Serveis Audiovisuals
Guió: Marc Serena i Pablo García Pérez de Lara.
Música: Cesária Évora
Muntatge: Pablo García Pérez de Lara
Durada: 94 min
Intèrprets: Tchinda Andrade, Edinha Pitanga, Elvis Tolentino

Tchinda Andrade és una de les dones més estimades de l’illa de São Vicente, a Cap Verd, sobretot des que el 1998 va sortir de l’armari com a trans. Ara té 35 anys i viu de manera humil al seu barri. Durant tot l’any hi regna la calma, però quan arriba el carnaval tota l’illa es posa a treballar conjuntament per crear alguna cosa bonica del no-res.

Si pensem en la situació del col·lectiu LGTBI al món, podem dir que Àfrica és el pitjor lloc del planeta. En 34 dels 54 països del continent africà la diversitat afectiva i de gènere està legalment perseguida, i en quatre països es castiga amb la pena capital. Però enmig de tot aquest desori hi ha petits oasis d’esperança, com el de Cap Verd, conegut per la seva cantant més internacional, Cesària Évora.Pablo García Pérez de Lara ha dirigit dos llargmetratges: Fuente Álamo, la carícia del tiempo (2001) i Bolboreta, mariposa, papallona (2007). El seu curt Alicia retratada (2002) va ser seleccionat a la Semaine de la Critique de Cannes. Marc Serena és periodista i treballa com a guionista de ràdio i televisió. És autor del llibre Això no és africà! Del Caire a Ciutat del Cap a través dels amors prohibits (2014), a través del qual retrata diversos testimonis del col·lectiu LGTBI.

La sessió comptarà amb la presència del seu director, Marc Serena, i abans de la pel·lícula es farà taula rodona sobre la transgressió de gènere i la transsexualitat. 

Dimarts, 15 de març. 22h
Idioma: VO crioll capverdià amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic< tornar