PROPERA SESSIÓ // 16-02-2016 // Sessió Homenatge Maureen O’Hara
Aquesta terra és meva // Jean Renoir, EUA, 1943
Fitxa tècnica

Producció: Jean-Renoir - Dudly Nichols Productions, RKO
Guió: Dudley Nichols
Música: Lothar Perl
Muntatge: Frederic Knudtson
Durada: 103 min
Intèrprets: Charles Laughton, Maureen O’Hara, George Sanders, Walter Slezak.
Durant l’ocupació alemanya de França un mestre apocat, Albert Lory (Charles Laughton), no s’atreveix a contradir a ningú mentre està secretament enamorat de la professora Louise Martin (Maureen O’Hara).

Jean Renoir va dirigir el film l’any 1943 en plena Segona Guerra Mundial, durant la seva estada a Hollywood. La història del covard professor que viu amb la seva possessiva mare i està enamorat de la seva veïna, esdevé molt més que un pamflet de lloança a la resistència francesa i es converteix en un cant a la llibertat. La narració podria estar situada en qualsevol país i temps dominat per una dictadura i el memorable discurs al jutjat del personatge principal es manté totalment vigent. Charles Laughton fa una interpretació antològica al costat d’una esplèndida i jove Maureen O’Hara. Film a reivindicar i totalment d’actualitat en els temps que corren.Jean Renoir
Nascut a París el 15 de setembre de 1894. Fins a l’inici de la Segona Guerra Mundial dirigeix títols tan remarcables com La golfa (1931), Boudu salvado de las aguas (1932) , Los bajos fondos (1936) o La gran ilusión (1937). Va emigrar a Hollywood on va rodar films com Esta tierra es mía. Els problemes amb els productors el van fer tornar a Europa i va seguir dirigint pel·lícules com El río (1951), La carroza de oro (1952) o French Cancan (1954). Va morir el 12 de febrer de 1979.

Dimarts, 16 de febrer. 22h
Idioma: VO anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

< tornar