PROPERA SESSIÓ // 23-02-2016 // Sessió núm.1.202
Loreak // Joan Garaño i José Mari Goenaga, Espanya, 2014
Fitxa tècnica

Producció: Irusoin, Moriarti Produkzioak
Guió: José Mari Goenaga, Jon Garaño, Aitor Arregi
Música: Pascal Gaigne
Muntatge: Raúl López
Durada: 99 min
Intèrprets: Nagore Aranburu, Itziar Aizpuru, Itziar Ituño, Josean Bengoetxea, Ane Gabarain

Amoïnada per problemes personals, Ane (Nagore Aranburu) comença a rebre cada setmana un ram de flors  (loreak, en basc), de forma anònima. La vida de  Lourdes i Tere també es veu alterada per unes flors que apareixen misteriosament en el lloc on va morir  un ésser estimat.

La segona pel·lícula dels directors bascs Jon Garaño i Jose Mari Goenaga recrea la solitud, el buit existencial i el sentiment de pèrdua d’uns personatges femenins que pateixen la incomunicació en el seu àmbit social i familiar. Amb una cura molt especial pels escenaris i els ambients, tenyits de melangia, el film presenta unes històries que  semblen independents, però que s’aniran connectant de forma subtil. El  vincle d’unió són els rams de flors, que en sentit metafòric encarnen la
bellesa, l’amor o el dol. Loreak aconsegueix transmetre a l’espectador l’aroma agredolça de la vida, amb sensibilitat i delicadesa, i un to d’humilitat que enalteix l’odissea quotidiana de les seves heroïnes.Jon Garaño (San Sebastián, 1974), va estudiar Periodisme i Publicitat a la EHE-UPV i Cinema a Sarobe i San Diego (EUA). L’any 2001 va cofundar amb Jose Mari Goenaga (Ordizia,1976) la productora Moriarti. Han dirigit documentals i curts guardonats en múltiples festivals i junts escriuen i dirigeixen el seu primer llargmetratge, 80 egunean (2010), que ha aconseguit més de 30 premis en festivals internacionals. Parlada en eusquera, Loreak (2014) confirma el tàndem Garaño-Goenaga com un dels referents del nou cinema basc.

Dimarts, 23 de febrer. 22h
Idioma: VO euskera amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic
< tornar