PROPERA SESSIÓ // 07-02-2016 // Sessió Cineclub Xic
La Ventafocs // Václav Vorlícek, Txecoslovàquia, 1973
Fitxa tècnica

Producció: Barrandov Films i DEFA
Guió: Václav VorlĂ­cek
Música: Karol Svoboda
Muntatge:
Durada: 85 min.
Intèrprets: Libuse Safránková, Pavel TrávnĂ­cek, Carola Braunbock, Rolf Hoppe

La germana de la Ventafocs assisteix al ball del castell del rei. La Ventafocs s’ha de quedar a treballar a casa... Però, qui es podia imaginarque ella i el príncep ja s’havien trobat abans, caçant i muntant a cavall pels boscos coberts de neu?

Hi ha pel·lĂ­cules que marquen tota una generaciĂł, i La Ventafocs txeca n’és una. Una autèntica delĂ­cia que hem programat escoltant la peticiĂł de diversos espectadors del Xic. 

El 1977, per iniciativa de l’AssociaciĂł Cavall Fort, Drac MĂ gic, Rialles, es va estrenar La Ventafocs, una pel·lĂ­cula txeca dirigida per Václav VorlĂ­cek. Va ser la primera pel·lĂ­cula infantil doblada al catalĂ  i es va fer molt popular entre els nens i les nenes d’aquella època, que encara la recorden com una de les pel·lĂ­cules mĂ©s destacades de la seva infĂ ncia i com una versiĂł ben diferent del clĂ ssic conte de fades. 


Inspirat pels canvis de rols i per la renovació cultural i social de finals dels anys 60, ofereix un perfil vivaç, enginyós i fins i tot desvergonyit, amb una protagonista alegre, decidida i valenta i amb uns escenaris naturals plens de bellesa.

L’ambientació de la pel·lícula, en el món rural de Txecoslovàquia, la humanitat dels seus personatges, l’equilibri entre la fantasia i el realisme, entre el fons sentimental de l’argument i les escenes de fi humorisme o de dinàmiques cavalcades pel bosc nevat, en fan un espectacle molt grat i atractiu, que una música molt ben trobada fa encara més suggestiu. Al seu país d’origen va ser la pel·lícula més taquillera de tota la història del cinema.


En col·laboració amb el Consell Local de Cooperació de Vic

Diumenge, 7 de febrer. 17h 
Idioma: VersiĂł doblada al catalĂ 
AportaciĂł: 3 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic< tornar