PROPERA SESSIÓ // 12-04-2016 // Sessió Clàssics restaurats
Major Dundee // Sam Peckinpah, EUA, 1965
Fitxa tècnica

Producció: Jerry Bresler Productions
Guió: Harry Julian Fink, Oscar Saul i Sam Peckinpah
Música:
Muntatge: Howard Kunin, William A. Lyon, Donald W. Starling
Durada: 136 min
Intèrprets: Charlton Heston, Richard Harris, Jim Hutton, James Coburn, Michael Anderson Jr

El major Dundee (Charlton Heston) decideix entrar a Mèxic per rescatar tres nens segrestats pels indis. En aquest viatge demana l’ajuda dels presoners confederats que comanda el capità Tyreen (Richard Harris). Una incursió que acabaria convertint-se en una llegenda edulcorada de la creació dels Estats Units.

Sam Peckimpah narra una història plena de violència i mort a partir de la mítica figura del Major Dundee. Va suposar el primer conflicte entre el director i les productores, en aquest cas Columbia. Considerava que la pel·lícula tenia un metratge excessiu i una narració massa complexa. La baralla va acabar amb un muntatge que el director va refusar. Malgrat la manipulació, la pel·lícula conserva totes les constants de la filmografia del director: personatges perdedors que mostren l’altra cara del somni americà. Un digne hereu dels darrers films de John Ford.
 


Sam Peckimpah
Va néixer el 1925 a Fresno, Califòrnia. El 1951 entra a treballar a la televisió on escriu guions i realitza episodis que li permeten estrenar el seu primer llargmetratge, The Deadly companions (1961). A la seva filmografia destaquen títols com Grupo Salvaje (1969), Pat Garrett y Billy el niño (1973) o Quiero la cabeza de Alfredo García  (1974). Va morir a Califòrnia el 28 de desembre de 1984.


< tornar