PROPERA SESSIÓ // 19-04-2016 // Sessió Sant Jordi. Cinema catalĂ 
El camí més llarg per tornar a casa // Sergi Pérez, Catalunya, 2014
Fitxa tècnica

Producció: Sergi PĂ©rez, Eduart Broto, Aritz Cirbián
Guió: Eric Navarro, Roger Padilla, Sergi PĂ©rez
Música: Ă€lex SardĂ 
Muntatge: Liana Artigal
Durada: 85 min
Intèrprets: Borja Espinosa, Miki EsparbĂ©, Maria Ribera, Pol LĂłpez

En Joel (Borja Espinosa) troba l’Elvis, el gos de la seva dona, moribund i assedegat. Això l’obliga a sortir de casa, cosa que porta evitant des de fa temps. Comença així un periple per la ciutat en què, desesperat, només busca una cosa: tornar a casa, el seu refugi.

Les crítiques han estat unànimes al destacar El camí més llarg per tornar a casa, com una de les pel·lícules més importants de l’any. Colpidora, tensa i fosca, l’opera prima de Sergi Pérez ens mostra un relat precís i quirúrgic. 85 minuts de pur cinema. La travessia del seu protagonista captura l’espectador fent-lo partícip del seu patiment d’una forma gairebé física. Borja Espinosa es fa seva la pel·lícula i ens ofereix un retrat immens i revelador en una excel·lent interpretació.Sergi PĂ©rez
Llicenciat en Belles Arts i graduat a l’ESCAC. Els seus treballs –curts, videoclips i anuncis– han acumulat premis en festivals d’arreu del món. Des del 2006 fa classes de grau i de màster de l’ESCAC i, des de 2012, al Grau de Ciències de la Comunicació de la UIC. El camí més llarg per tornar a casa és el seu primer llargmetratge, guardonat en una desena de Festivals i guanyadora del premi a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí 2016.


< tornar