PROPERA SESSIÓ // 26-04-2016 // Sessió n√ļm. 1.209
Conexión Marsella (La French) // Cédric Jimenez, França-Bèlgica, 2014
Fitxa tècnica

Producció: Gaumont, L√©gende Films
Guió: Audrey Diwan, C√©dric Jimenez
Música: Guillaume Roussel
Muntatge: Sophie Reine
Durada: 135 min
Intèrprets: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, C√©line Sallette, M√©lanie Doutey, Beno√ģt Magimel

Marsella, 1975. Pierre Michel (Jean Dujardin), un jove magistrat casat i amb dos fills, acaba de ser transferit a la ciutat per lluitar contra el crim organitzat. Michel veu que el focus criminal √©s la French Connection, una operaci√≥ de la m√†fia que exporta hero√Įna a tot el m√≥n. Malgrat les advert√®ncies de diferents sectors, en Pierre s¬īenfrontar√† a Ga√ętan Zampa (Gilles Lellouche), el padr√≠ m√©s intocable de la delinq√ľ√®ncia francesa.

Basada en la hist√≤ria real de l¬īanomenat Elliot Ness franc√®s dels 70, que va inspirar els cl√†ssics French Connection 1 i 2, Conexi√≥n Marsella recupera la classe, dinamisme i solidesa narrativa dels m√≠tics polars francesos. I ho fa centrant-se en el duel de dos personatges antit√®tics, convertint una feina policial en una creuada que arrossega la vida professional i familiar del protagonista. Per aix√≤, i tamb√© per la seva posada en escena, vigorosa i veross√≠mil, la direcci√≥ de C√©dric Jimenez s¬īacosta en molts moments al millor Scorsese.Cédric Jimenez
Nascut el 1976, és un guionista, productor i director francès. La seva carrera va començar en el terreny del documental. El 2012 va codirigir amb Arnaud Duprey Aux yeux de tous. Dos anys després va dirigir en solitari La French (Conexión Marsella), presentada al TIFF de Toronto. Actualment està adaptant al cinema la premiada novel·la HHhH.

Dimarts, 26 abril. 22h
Idioma: francès, italià, anglès
Aportaci√≥: 5 euros. Socis: entrada gratu√Įta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic
< tornar