PROPERA SESSIÓ // 03-05-2016 // Sessió
El tiempo de los gitanos // Emir Kusturica, Regne Unit-Itàlia-Yugoslavia, 1988
Fitxa tècnica

Producció: Forum Sarajevo, Ljubavny Film
Guió: Emir Kusturica, Gordan Mihic
Música: Goran Bregovic
Muntatge: Andrija Zafranovic
Durada: 136 min
Intèrprets: Davor Dujmovic, Bora Todorovic, Ljubica Adzovic, Husnija Hasimovic
Perhan (Davor Dujmovic) és un jove gitano que ha heretat els poders telequinètics de la seva àvia Hatidza (Ljubica Adzovic). Viu amb ella, un oncle i la seva germana malalta en un suburbi de l’antiga Iugoslàvia. L’arribada d’Ahmed (Bora Todorovic) canviarà radicalment la seva vida.

Després de llegir un article que denunciava el tràfic de nens gitanos a Itàlia, Emir Kusturica va visitar diferents campaments i va començar a escriure el guió d’aquesta pel·lícula. El resultat és una combinació fascinant de crònica social, melodrama i realisme màgic centrat en el periple del jove protagonista. Ja des del pla seqüència inicial, la pel·lícula captiva l’espectador per la seva potent poesia visual, conjuntada amb una magnífica banda sonora de Goran Bregovic i la gran tasca dels intèrprets. El tiempo de los gitanos és una de les obres cabdals de Kusturica, que va guanyar el premi a millor director a Cannes el 1989.Emir Kusturica
Neix el 24 de novembre de 1954 a Sarajevo. Va estudiar a lAcadèmia d’Arts Interpretatives de Praga, on el 1978 va filmar el curt Guernica. El 1981 dirigeix la seva primera pel·lícula, ¿Te acuerdas de Dolly Bell?, que guanya el Lleó d’or de Venècia. En la seva filmografia destaquen títols com Papa està en viaje de negocios (1985), Underground (1995) i Gato negro, gato blanco (1998). També és actor i forma part del grup musical The No Smoking Orchestra.

Dimarts, 3 de maig. 22h
Idioma: rumanès, serbo-croata
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

 < tornar