PROPERA SESSIÓ // 17-05-2016 // Sessió nĂşm. 1.211
Son of Saul // László Nemes, Hongria, 2015
Fitxa tècnica

Producció: Laokoon Filmgroup, Hungarian National Film Fund
Guió: LászlĂł Nemes, Clara Royer
Música:
Muntatge: Matthieu Taponier
Durada: 107 min
Intèrprets: GĂ©za Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont, Jerzy Walczak, Gergö Farkas, Marcin Czarnik, Uwe Lauer.

Octubre de 1944. Saul Ausländer (GĂ©za Röhrig), un presoner hongarès al camp  d’Auschwitz, treballa com a membre d’un Sonderkommando, els encarregats de cremar els cadĂ vers de les vĂ­ctimes i de netejar les cambres de gas. Un dia troba el cos d’un noi que confon amb el seu propi fill i tracta de dur terme una tasca impossible: salvar el cos i trobar un rabĂ­ per enterrar-lo segons la tradiciĂł jueva.

Quan ja semblava que s’havia explicat tot sobre l’Holocaust, s’ha tornat a mostrar com un tema inesgotable. Son of Saul aconsegueix fugir dels clixés i resituar-nos davant la tragèdia de la Shoah amb un relat que, narrat una proximitat freda, involucra l’espectador i l’aboca a l’horror. Els recursos del director per fer-nos viure el relat des de dins són un so hiperrealista, una càmera lleugera amb diversos plans seqüència i una profunditat extremadament limitada. Això converteix la pel·lícula en una poderosa experiència audiovisual.László Nemes
Nascut a Budapest el 1977, va créixer a Paris i es va interessar pel cinema des de ben jove. Després d’estudiar Història, Relacions Internacionals i Guió, va realitzar diversos curtmetratges i va treballar com a assistent de Béla Tarr durant el rodatge de L’home de Londres (2007). Son of Saul, guanyadora del Gran Premi de Cannes, el Globus d’Or i l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, és la seva opera prima com a director i guionista.

Dimarts, 17 de maig. 22h
Idioma: hongarès, Yiddish, alemany et.al
AportaciĂł: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

< tornar