PROPERA SESSIÓ // 24-05-2016 // Sessió
Dos en la carretera // Stanley Donen, Regne Unit, 1967
Fitxa tècnica

Producció: Stanley Donen Films, 20th Century Fox Film
Guió: Frederic Raphael
Música: Henry Mancini
Muntatge: Madeleine Gug , Richard Marden
Durada: 111 min
Intèrprets: Audrey Hepburn, Albert Finney, Eleanor Bron, William Daniels, Jacqueline Bisset.

Al llarg de les diverses etapes de la seva relació sentimental, un arquitecte (Albert Finney) i la seva dona (Audrey Hepburn) tornen periòdicament a França, al punt on es van conèixer fa 12 anys durant unes vacances en autoestop.
      
Dos en la carretera conserva la seva àcida reflexió sobre la relació sentimental d’una parella al llarg dels anys. Stanley Donen va estructurar la narració de forma aleatòria al voltant dels diferents viatges, sense respectar l’ordre cronològic i amb un muntatge excel·lent. La pel·lícula descriu el progressiu deteriorament de la relació que es contraposa a l’augment del seu estatus social. Cal destacar la parella protagonista amb una Audrey Hepburn al cim de la seva carrera i una magnífica banda sonora de Henry Mancini que completen una de les obres mestres del seu director. Va guanyar la Concha d’or al Festival de Sant Sebastià.
 


Stanley Donen
Neix el 1924, i als 16 anys, fascinat pel mon de l’espectacle, marxa a Nova York. Un any desprès debuta com a ballarí a Broadway a l’obra Pal Joey que protagonitza Gene Kelly. L’any 1943 entra a treballar a la Metro com a assistent de coreografia on, juntament amb Kelly, dirigeix algunes escenes en diversos films. Finalment debuten l’any 1949 a Un dia en Nueva York. El seus films més coneguts són musicals com Cantando bajo la lluvia, Siete novias para siete hermanos o Siempre hace buen tiempo. Però també destaquen films com Dos en la carretera, Charada o La escalera.

Dimarts, 24 de maig.
Idioma: anglès, francès
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

< tornar