PROPERA SESSIÓ // 07-06-2016 // Sessió Per Estrenar
Still the Enemy Within // Owen Gower, Regne Unit, 2014
Fitxa tècnica

Producció: Bad Bonobo
Guió: Owen Gower
Música: Rael Jones
Muntatge: Paul Edmunds
Durada: 112 min
Intèrprets: Norman Strike, Paul Symonds, Steve Hammill, Mike Jackson, Joe Henry, Jim Tierney, Ron Stoat, Joyce Sheppard, Betty Cook, Anne Scargil.

1984. El govern conservador de Margaret Thatcher va declarar la guerra a les associacions de treballadors, especialment a la més forta del país, la National Union of Mineworkers, tancant un munt de mines d’arreu del país i portant moltes famílies a la precarietat. Enfrontant-se al totalitarisme del govern, 160.000 miners van iniciar una batalla que canviaria el curs de la història social de la Gran Bretanya.

La vaga dels miners anglesos és desgranada per Owen Gower en un documental impressionant. La quantitat i qualitat dels materials de l’època i les entrevistes actuals es van entrellaçant a través d’un thriller apassionant. Gower ens manté expectants, indignats amb el mal ús del poder, però emocionats davant la força del poble.

Un film inèdit a les nostres pantalles que projectem a través de la programació Per Estrenar, fruit del treball conjunt dels cineclubs de Catalunya.
Owen Gower
Porta deu anys realitzant documentals per a cinema i televisió. Va iniciar la seva carrera filmant el documental de Channel 4 Antony Gormley: Making Space. Des d’aleshores ha treballat per a la BBC, Channel 5, ITV, Sky One, National Geographic, Discovery i The History Channel. Still the enemy within és el seu primer llarg.

La sessió comptarà amb la presència del productor i artífex del film, Mike Simmons

Simmons és un periodista, escriptor i autor que ha publicat dos reconeguts llibres sobre la vaga de miners dels anys 1984-85 a Anglaterra i que l’han convertit en un referent sobre el tema. És un expert en aquest període i ha mantingut una relació de més de 30 anys amb miners, fotògrafs, vaguistes i tots els protagonistes del cas. 

Dimarts, 7 de juny.
Idioma: anglès
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic


< tornar