PROPERA SESSIÓ // 14-06-2016 // Sessió Debat Transversal d’Arquitectura
Edificio España // Víctor Moreno, Espanya, 2012
Fitxa tècnica

Producció: VĂ­ctor Moreno PC, Zentropa Spain
Guió: VĂ­ctor Moreno, Rodrigo RodrĂ­guez
Música:
Muntatge: Martin Eller i Naira Sanz Fuentes
Durada: 94 min
Intèrprets:

El 2007 s’inicia un projecte de reforma integral de l’Edificio España, emblemĂ tic immoble de Madrid, sĂ­mbol de prosperitat en temps del franquisme. La pel·lĂ­cula Ă©s el relat directe de la transformaciĂł d’un espai Ăşnic en un edifici de luxe, adaptat als cĂ nons de confort de la societat moderna. 

Què té de perillós un documental sobre una rehabilitació arquitectònica? Un cop enllestida, la pel·lícula de Víctor Moreno va passar-se 15 mesos en un calaix per les pressions del Banc Santander, propietari de l’edifici. Finalment va veure la llum i ha quedat com un relat sobre l’inici de la crisis: “em vaig adonar que aquest immens edifici constituïa, en realitat, una monumental metàfora d’Espanya i d’un període únic de la nostra història social i econòmica recent”.VĂ­ctor Moreno
Santa Cruz de Tenerife, 1981. Estudia cinema i filosofia. El 2010 realitza el seu primer llarg, el documental Holydais. Edificio España és el seu segon treball, presentat a festivals com San Sebastián, Buenos Aires i Doc Lisboa, entre altres. El seu últim treball és La Piedra (2013).

SessiĂł programada en col·laboraciĂł amb  la DelegaciĂł d’Osona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i lligada a les taules rodones del Debat Transversal d’Arquitectura (20-22 de juny) dins el marc de VICC Capital de Cultura Catalana 2016.


Dimarts, 14 de juny. 22h
Idioma: castellĂ 
AportaciĂł: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic


< tornar