PROPERA SESSIÓ // 21-06-2016 // Sessió Festival Nits de cinema oriental de Vic
Lethal Hostage // Cheng Er, Xina, 2012
Fitxa tècnica

Producció: Seasonal Film Corporation
Guió: Cheng Er
Música: Chen Weilun
Muntatge: Cheng Er
Durada: 108 min
Intèrprets: Sun Honglei, May Wang, Ni Dahong, Zhang Mo, Yang Kun, Gao Ye

Una història d’amor i mort, narrada a través d’una estructura fracturada formada per un pròleg i quatre capítols. Hong, un traficant de drogues, va segrestar l’Annie ara fa deu anys. Aleshores, el pare de la nena treballava de dentista mentre col·laborava amb un grup de gàngsters. El pla que tenien entre mans va sortir malament i el seu sequaç es va veure obligat a fugir amb l’Annie a Birmània.

Excel·lent thriller amb complex de cub de Rubik que recorda les primeres obres de Takeshi Kitano, amb moments de tensa calma que precedeixen esclats de violència. Cheng Er dirigeix amb mà mestra una història sobre la complicació de les relacions humanes i les inesperades reaccions. La narració minimalista i el tempo mil·limètric mantenen l’espectador clavat a la butaca des del principi fins a la fi del metratge.Cheng Er
És un dels directors més destacats del nou cinema xinès. Es va graduar a la Beijing Film Academy al 1999 i immediatament va dirigir Criminals (1999), que també va escriure i editar. Després va rodar l’aclamada Unfinished Girl (2005), nominada a la majoria de premis del cinema asiàtic. Lethal Hostage (2011) va suposar la seva consagració en el mercat internacional i va rebre l’elogi unànime de la crítica.

Sessió programada en col·laboració amb el Festival Nits de cinema oriental de Vic.

Dimarts, 21 de juny. 22h
Idioma:
mandarí
Aportació:
5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove:
4 euros
Lloc:
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic
< tornar