PROPERA SESSIÓ // 28-06-2016 // Sessió núm. 1.215
Ex Machina // Alex Garland, Regne Unit, 2015
Fitxa tècnica

Producció: DNA Films, Film4, Universal Pictures
Guió: Alex Garland
Música: Geoff Barrow i Ben Salisbury
Muntatge: Mark Day
Durada: 108 min
Intèrprets: Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno

Caleb (Domhnall Gleeson) és un jove programador informàtic que guanya un concurs organitzat per l’excèntric propietari de l’empresa on treballa (Oscar Isaac). El premi consisteix a passar una setmana a la seva mansió privada, situada en un lloc remot al mig de la natura, per participar en un experiment científic fascinant en companyia d’Ava (Alicia Vikander).

Emmarcada en la millor tradició audiovisual britànica de ciència-ficció i amb un estil molt proper a Black Mirror, aquesta pel·lícula es constitueix com un thriller psicològic que aconsegueix mantenir un equilibri molt elegant entre el respecte per les convencions del gènere i la voluntat de fer uns quants passos més enllà. Visualment brillant i narrativament sorprenent, avança amb força sense caure en la inèrcia dels tòpics. En definitiva, un excel·lent exercici cinematogràfic en què destaquen les magnífiques interpretacions dels tres protagonistes.Alex Garland
Nascut el 1970, aquest novel·lista, guionista, director i productor cinematogràfic era conegut sobretot pels seus treballs de guió a 28 Days Later (2002), Sunshine (2007), Never Let Me Go (2011) i Dredd (2012). Ex Machina és el seu debut com a director. La interpretació de Vikander va rebre nominacions als Globus d’Or i els BAFTA, entre altres, i la pel·lícula va guanyar l’Oscar als millors efectes visuals.


Dimarts, 28 de juny. 22h
Idioma: anglès
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic< tornar