PROPERA SESSIÓ // 10-02-2012 // Sessió Pantalla oberta
Minut de glòria // Èric Motjer , 2011
Fitxa tècnica

Producció: Joana Montez
Guió:
Música: Mireia Pla, Guillem Soler, Afonso Vaz & Sayeed Saheli
Muntatge: Carmen Navarro
Durada: 32 min
Intèrprets: Documental
Jaume Marquet és Jimmy Jump o Jimmy Jump és Jaume Marquet. Té 37 anys i deu més de 200.000 euros a l’Estat en concepte de multes. Té els comptes embargats i viu una situació econòmica més que complicada. Tot i així, continua creient en un somni: ser el centre del món per uns segons.

Minut de glòria neix del Màster de Cinema Documental i Societat de l'ESCAC. Però a poc a poc, s’ha convertit en un projecte ambiciós amb un objectiu: desvetllar qui hi ha darrere d’un personatge tan controvertit com Jimmy Jump. Durant els últims anys, l’ànsia d’esdevenir famós i de sentir-se lliure l’ha dut a més de 20 països d’arreu del món i ha saltat a més de 30 esdeveniments de gran atenció mediàtica. La seva presència no ha deixat ni deixa indiferent a ningú. És conscient de la temporalitat de la situació en què es troba i preveu un final proper d’aquesta forma de vida, però ara per ara encara té energia per continuar saltant. A més, té un nou objectiu. 

Èric Motjer
Cineasta català que desenvolupa la seva carrera professional a Barcelona. Ha estudiat producció de televisió i cinema a l'IDEP, Barcelona. I s’ha especialitzat en realització de documentals al EICT, Cuba. S'ha format a Filmbase, Dublín, en temes de fotografia i edició cinematogràfica. Té un MA en Cinema documental a l'ESCAC de Barcelona. Ha treballat en televisió i ha col·laborat en diversos projectes cinematogràfics. Ha finalitzat el seu primer documental, Minut de glòria, sobre la figura de Jimmy Jump. Aquest treball es va presentar al 17 Athens International Film Festival i al DocsBarcelona 2012. Actualment treballa en el seu propi estudi: Culdesac Produccions.

Presentació i posterior cinefòrum a càrrec del director, Èric Motjer, i del seu protagonista, Jimmy Jump.


< tornar