PROPERA SESSIÓ // 00-00-0000 // Sessió Col·leció DocuVICCC
Cineclub Vic. Orígens // Miquel Pérez i Quim Crusellas, Catalunya, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Ajuntament de Vic
Guió: Miquel Pérez i Quim Crusellas
Música:
Muntatge: Quim Crusellas
Durada: 40 min
Intèrprets: Anicet Altés, Candi Espona, Àlex Genís, Miquel Codina, Lluís Solà, Joaquim Capdevila, Joan Anguera, Andreu Roca, Josep Ylla-Català

El 1958, la societat vigatana ha deixat enrere els anys mes durs de la postguerra. El franquisme continua dominant amb força tots els ressorts socials, culturals i polítics però comencen a aparèixer algunes esquerdes en l´arquitectura cultural del règim com l´aparició de la revista Inquietud i la recuperació poètica en català. En aquest context, la creació del Cine Club Vic serà un element rellevant cultural i socialment, primer, i políticament, després.

Repàs dels 20 primers anys de Cineclub Vic. Des dels inicis, sota la tutela de l´església, passant pels anys de creixement en què durà a terme una tasca de substitució política, fins la recuperació de la democràcia, quan reprendrà la seva funció estrictament cultural. Aquesta serà la causa de la crisi més important que ha amenaçat la seva continuïtat.Miquel Pérez és historiador de l´art i treballa en el camp audiovisual, des de la docència fins a la realització. Compta amb publicacions sobre història del cinema i ha realitzat diversos documentals de cinema de muntanya.

Quim Crusellas treballa com a realitzador audiovisual i és director del Festival Nits de cinema oriental de Vic. Col·labora en la creació de continguts per a diversos certàmens. Tots dos han estat presidents i han format part de diverses juntes de Cineclub Vic.

Aquest documental forma part de la Col·lecció DocuVICCC.

Propera sessió: divendres, 1 de desembre. 17.30 h
Lloc: Filmoteca de Catalunya.
Lliurament dels Premis José María Nunes de la Federació Catalana de Cineclubs


   Inici< tornar