PROPERA SESSIÓ // 19-09-2017 // Sessió Dia Mundial de l´Alzheimer
Lejos de ella // Sarah Polley, Canadà-Regne Unit-EUA, 2006
Fitxa tècnica

Producció: Foundry Films, Capri Releasing, HanWay Films
Guió: Sarah Polley a partir del relat d´Alice Munro
Música: Jonathan Goldsmith
Muntatge: David Wharnsby
Durada: 1 h 50 min.
Intèrprets: Gordon Pinsent, Julie Christie, Olympia Dukakis, Thomas Hauff, Alberta Watson, Grace Lynn Kung, Andrew Moodie, Wendy Crewson.

Fiona (Julie Christie) i Grant (Gordon Pinsent) són un vell matrimoni que gaudeixen d’una vida còmoda i tranquil·la. Però aquest benestar es trenca quan ella comença a patir pèrdues de memòria i decideix ingressar en una residència.

La jove actriu Sarah Polley no va tenir por de debutar com a directora amb un tema tan delicat com el de l’Alzhèimerr, però sense cops baixos ni sentimentalisme barat. La seva òpera prima ens mostra un relat d´amor tan poderós dramàticament com ferm en la direcció. Les seves principals armes són la font original, un relat de la guanyadora del Nobel Alice Munro, que la mateixa Polley va adaptar, i una parella interpretativa de luxe.Sarah Polley
Nascuda el 1979 a Canadà, va debutar el 1985 com a actriu infantil i mai no ha deixat d´actuar. Ha barrejat treballs independents amb altres de més comercials i s´ha convertit en un rostre popular de la indústria del cinema nord-americà. A principis dels 2000 va començar a dirigir curts i episodis televisius. Després de debutar en el llarg amb Lejos de ella ha dirigit Take This Waltz (2011) i actualment prepara el documental Stories We Tell.

Pel·lícula programada conjuntament amb l´Associació de Familiars i Malalts d´Alzheimer d´Osona (AFMADO) dins dels actes del Dia Mundial de l´Alzheimer.

Després de la projecció, cinefòrum a càrrec del Dr. Francesc Escabia.

Dimarts, 19 de setembre a les 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic  < tornar