PROPERA SESSIÓ // 09-04-2019 // Sessió núm. 1.281
Mujeres del siglo XX // Mike Mills, EUA, 2016
Fitxa tècnica

Producció: A24, Annapurna Pictures
Guió: Mike Mills
Música: Roger Neill
Muntatge: Leslie Jones
Durada: 1 h 59 min
Intèrprets: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig, Billy Crudup, Lucas Jade Zumann

És l´any 1979 i els Estats Units viuen una època de rebel·lió i canvi cultural. Dorothea Fields (Annette Bening) és una enèrgica mare soltera preocupada per l´educació del seu fill adolescent. Davant la impossibilitat controlar-lo, demana ajuda a Abbie, una artista punk que viu a casa de la Dorothea, i a la seva veïna Julie.

Un film captivador i emotiu que ens ofereix un retrat coral, fragmentat i complex de la feminitat i de la societat nord-americana. Cada un dels cinc personatges té una visió i personalitat diferent, que se´ns mostrarà a través de salts enrere i d´una narració en off. Al mateix temps, es fa un repàs als esdeveniments polítics, culturals i històrics més importants del Segle XX a través de peces musicals, fotografies i imatges d´arxiu.


Mike Mills
Nascut a Califòrnia al 1966, és un cineasta, artista i dissenyador gràfic. Va aconseguir una gran notorietat com a realitzador de curtmetratges, videoclips i documentals. Va debutar al cinema amb Thumbsucker (2005) i el 2010 va rodar Beginners (2010). Mujeres del siglo XX és el seu tercer film, que ha rebut nominacions als Oscar i als Globus d´or.

Abans de la projecció es farà el lliurament del premi del 2n Concurs de microrelats Dones amb veu i lletra, que s´emmarca dins de la campanya del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Dimarts, 9 d´abril. 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic
< tornar