PROPERA SESSIÓ // 05-11-2019 // Sessió núm. 1.295 - UVIC-UCC
Una pastelería en Tokio // Naomi Kawase, Japó-França-Alemanya, 2015
Fitxa tècnica

Producció: Aeon Entertainment, Asahi Shimbun, Comme des Cinémas
Guió: Naomi Kawase, a partir de la novel·la de Durian Sukegawa
Música: David Hadjadj
Muntatge: Tina Baz
Durada: 1 h 53 min
Intèrprets: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida, Taiga, Wakato Kanematsu, Miyoko Asada, Etsuko Ichihara

Sentaro té una petita pastisseria a Tòquio on serveix dorayakis. Quan l´anciana Touke s’ofereix a ajudar-lo, ell accedeix de males maneres, però Touke li demostra que té un do especial per fer an, la salsa que farceix aquests tradicionals pastissets. El negoci comença a prosperar i, de mica en mica, Sentaro i Touke trobaran a la cuina del seu local un espai on obrir els seus cors per a curar velles ferides. 

Després de projectar a Cineclub Vic Aguas tranquilas i Hacia la luz recuperem ara aquest film pendent de Naomi Kawase que ens trasllada a la zona més rural de Tòquio, on el contacte directe amb la natura actua de mirall dels sentiments dels seus personatges. Tot i que en aquesta ocasió la directora ha adaptat una novel·la i no es tracta d´un text propi, hi trobem tots els ingredients habituals del seu cinema que tornen a conformar un plat deliciós, emotiu i sincer. 


Naomi Kawase 
Directora i escriptora nascuda al Japó el 1969. Va iniciar-se en el món del documental. De la seva filmografia en el camp de la ficció destaquen títols com El bosque del luto (2007), Aguas tranquilas (2014), Una pasteleria en Tokio i Hacia la luz (2017). El seu últim film és Viaje a Nara (2018). 

Programada conjuntament amb la UVic-UCC en el marc del programa d’activitats transversal Cuina, salut i sostenibilitat.

Presentació a càrrec d´Eva Rovira, coordinadora d’infermeria a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC

Dimarts, 5 de novembre. 21.30 h. 
Idioma: VOSE
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

< tornar