PROPERA SESSIÓ // 29-05-2012 // Sessió 1.122
Otra Tierra // Mike Cahill, 2011
Fitxa tècnica

Producció: Artists Public Domain
Guió: Mike Cahill, Brit Marling
Música: Fall On Your Sword
Muntatge: Mike Cahill
Durada: 92 min
Intèrprets: Brit Marling, Matthew-Lee Erlbach, William Mapother, Bruce Colbert, Paul Mezey, Ana Valle

Rhoda (Brit Marling) és una adolescent amb un futur molt prometedor. Acaba de ser acceptada a l’Institut Tecnològic de Massachusets i se’n va a celebrar-ho amb els seus amics. Es pren unes quantes copes de més i, quan torna casa, estavella el seu cotxe amb un altre on hi viatge una família. El motiu de la distracció? Un nou planeta que ha aparegut al cel. Anys després la seva vida canviarà per sempre quan intenti conèixer els supervivents d'aquell accident. 

La pel·lícula de Mike Cahill (escrita conjuntament amb Brit Marling) parla d’aquells moments inesperats en els que una tragèdia canvia radicalment la vida d’una persona. Rhoda és la màxima expressió d’un gran sofriment interior, intentant cercar un motiu per donar sentit a una vida esqueixada. Otra Tierra explica aquesta aventura íntima, personal i commovedora amb un embolcall d’intrigant atmosfera de ciència-ficció, amb el testimoni estrany i fantàstic d’una altra terra que ens observa des del cel. Els referents de la pel·lícula cal buscar-los en el cinema de Krzysztof Kieslowski, combinant el mite del doble amb una història de culpabilitat i redempció i les realitats paral·leles.
 
Mike Cahill
Nascut a New Haven, Connecticut, el 1979, va començar a rodar curts amb una càmera de joguina i un VHS del seu pare. Després d’estudiar economia a l’Universitat de GeorgeTown, va començar a interessar-se pel cine. Ha treballat de productor, càmera i editor a National Geographic. Després de dirigir el documental Boxers and Ballerinas (2004), Cahill va fer el pas al cinema de ficció amb Another Earth, Gran premi del Jurat a Sundance i Millor actriu a Sitges 2011.


< tornar