PROPERA SESSIÓ // 23-11-2021 // Sessió Sessió núm. 1.347. Festival Julius
Akira // Katsuhiro Otomo, Japó, 1988
Fitxa tècnica

Producció: Akira Committee Company Ltd, Akira Studio ,TMS Entertainment
Guió: Katsuhiro Otomo, Izô Hashimoto
Música: Shôji Yamashiro
Muntatge: Takeshi Seyama
Durada: 2h 4 min
Intèrprets: Animació
És l´any 2019 i els carrers de Neo Tokio vibren d´activitat nocturna, caos, velocitat i delinqüència juvenil. Kaneda és el líder d´una banda de motoristes que gaudeixen fent malifetes i empipant els seus rivals; fins que un dia, el seu millor amic Tetsuo pateix un misteriós accident i és retingut a una base militar on es porten a terme experiments científics. Les perilloses conseqüències dels quals s´aniran revelant a mesura que Kaneda provi de rescatar el seu company. 
Basada en el manga homònim creat pel mateix director, qui condensa i sintetitza la magnitud del còmic per adaptar-la al format cinematogràfic. Tot un clàssic de la ciència-ficciócyberpunk, Akira va esdevenir un exponent del gènere amb la seva aposta visual extremadament detallista i un argument complex que va consagrar l´animació dirigida a un públic adult. Una obra mestra del cinema que recuperem en tota la seva esplendor en pantalla gran i amb el so a tot drap. 

Abans de la pel·lícula es projectarà el curt Orders, d´Aleix Pitarch (membre del jurat del Festival Julius d´enguany), film guanyador del Gran Premi al Kyiv International Short Film Festival 2021 i Menció Especial del Jurat al New Chitose Airport International Animation Festival


Katsuhiro OtomoNascut a Hasama, Japó (1954), és dibuixant de manga i director de pel·lícules d´animació. Molt influenciat pels corrents polítics i les protestes estudiantils de la dècada de 1960, les seves obres sempre han tingut un fort component de crítica política i social. Va començar a publicar Akira en format còmic el 1982, i el 1988 estrenava l´adaptació a la pantalla gran. El seu èxit ha influenciat generacions de cineastes, mangakas, i pel·lícules d´animació posteriors. Altres treballs rellevants en l´àmbit del cinema són Memories (1995) Metrópolis (2001) i Steamboy (2004). 

Dimarts, 23 de novembre. 20 h.
L´Atlàntida (Francesc Maria Masferrer, 4). Compra d´entrades en línia

Projecció en VO amb subtítols en català gràcies a la col·laboració d´Òmnium Cultural Osona.< tornar