PROPERA SESSIÓ // 21-06-2022 // Sessió Festival Nits de cinema oriental de Vic
It´s a Summer Film! // Soushi Matsumoto, Japó, 2021
Fitxa tècnica

Producció: Pipeline
Guió: SĂ´shi Masumoto i Naoyuki Miura
Música:
Muntatge: Ken´ichi Hirai
Durada: 1 h 37 min
Intèrprets: Marika Ito, Daichi Kaneko, Yumi Kawai, Kirara Inori.

Barefoot (descalça) és una noia que adora les pel·lícules japoneses d´època, però al cineclub de l´institut prefereixen les comèdies romàntiques. Per això decideix reunir el seu propi equip i participar en el festival escolar amb una pel·lícula de samurais, protagonitzada per un noi molt especial que acaba de conèixer. En aquesta aventura s´hi posarà en joc el cinema, tal com el coneixem.

Video Killed the Radio Star, i les comèdies romĂ ntiques volen matar el cinema de samurais. La protagonista d´aquest deliciĂłs Coming of Age intentarĂ  impedir aquesta pel·lĂ­cula de cine dins del cine, que no amaga la sornegueria d´utilitzar, precisament, l´estructura i clixĂ©s de les comèdies romĂ ntiques juvenils. La seva capacitat de seduir al pĂşblic es completa amb elements de fantasia i una mirada crĂ­tica i d´alerta cap a la supervivència del cinema. Lluminosa com un dia de juliol quan se celebra el Festival Nits de cinema oriental, es va emportar el Premi de la crĂ­tica del certamen per majoria absoluta.

Soushi Matsumoto

Aquest jove director japonès va debutar a la televisiĂł del seu paĂ­s escrivint i dirigint episodis de sèries costumistes com Bokura no Jidai. Va debutar en el camp del llargmetratge amb It´s a Summer Film!, una pel·lĂ­cula convertida en objecte de culte immediat pel tractament del mitjĂ  cinematogrĂ fic entre els joves i el seu retrat optimista d´una generaciĂł. Aquest any ha estrenat el seu segon llarg, Around the table, i estĂ  treballant en la sèrie Omimi ni aimashitara

Dimarts, 21 de juny. 20 h.
Idioma: VO en japonès amb subtítols en català.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat< tornar