PROPERA SESSIÓ // 25-09-2012 // Sessió 1.125
Un amour de jeunesse - Primer amor // Mia Hansen-Løve, 2011
Fitxa tècnica

Producció: Les Films PellĂ©as, Razor Film Produktion GmbH, arte France CinĂ©ma
Guió: Mia Hansen-Løve
Música:
Muntatge: Marion Monnierd
Durada: 110 min
Intèrprets: Lola CrĂ©ton, Sebastian Urzendowsky, Magne-HĂĄvard Brekke, ValĂ©rie Bonneton, Serge Renko, Ă–zay Fech

Camille (Lola Créton) i Sullivan (Sebastian Urzendowsky), de quinze i dinou anys respectivament, són els protagonistes de l'amor de joventut que dóna títol a aquesta història. Però què passa quan un dels joves decideix viatjar a Sud-amèrica sense tenir massa idea de quant de temps hi passarà? Es pot recuperar la vitalitat, la carnalitat, la fragilitat, la intensitat d'un amor de joventut?

Basada en les experiències vitals de la directora (com en la seva anterior pel·lícula, Le père de mes enfants), aquesta intensa –i alhora lleugera– pel·lícula està filmada de tal manera que sembla que assistim com a espectadors directament a la vida dels protagonistes. Amb un estil fílmic que pot recordar els directors de la Nouvelle Vague, especialment Eric Rohmer, i amb un original i genial ús de l'el·lipsi, Un amour de jeunesse té la virtut de transmetre, amb gran senzillesa i humilitat, sensacions vitals tan importants com l'alegria de viure, la desolació, la tristesa, la llibertat... i per sobre de tot, l'amor. Tot plegat, pot tocar la fibra sensible dels espectadors que es deixin portar per la història.

Mia Hansen-Løve
Amb només 31 anys i tres llargs –Tout és pardonné (2007), Le père de mes enfants (2009) (vista a Cineclub recentment) i Un amour de jeunesse (2011)–, Mia Hansen-Løve és una de les veus més personals i esperançadores del nou cinema francès. Està casada amb el conegut director francès Olivier Assayas, que la va introduir en el món del cinema com a actriu als divuit anys a Finales de agosto, principios de septiembre (1998).


< tornar