PROPERA SESSIÓ // 02-10-2012 // Sessió
Hasta que llegó su hora // Sergio Leone, 1968
Fitxa tècnica

Producció: Finanzia San Marco, Rafran Cinematografica, Paramount Pictures
Guió: Sergio Leone i Sergio Donati
Música: Ennio Morricone
Muntatge: Nino Baragli
Durada: 165 min
Intèrprets: Henry Fonda, Claudia Cardinale, Jason Robards, Charles Bronson, Gabriele Ferzetti.

L'enigmàtic Harmònica (Charles Bronson), arriba a una estació de tren on l’esperen tres homes. Jill (Claudia Cardinale) viatja des de Nova Orleans per conèixer el seu nou marit. Frank (Henry Fonda) és un pistoler que intenta adaptar-se als nous temps. Cheyenne (Jason Robards) s'acaba d'escapar de la presó.  Els camins de tots quatre es creuaran en la lluita per un mateix objectiu.

Desprès de l’èxit dels seus tres primers spaghetti-western, Sergio Leone volia realitzar un film sobre gàngsters però la Paramount el va convèncer de filmar un altre western amb un pressupost molt més gran. El resultat va ser C’era una volta il West, que ja s'ha convertit en tot un clàssic. Una barroca narració on conviuen moltes situacions, personatges habituals i referències a clàssics del gènere. La història té un caire operístic amb uns majestuosos moviments de càmera i llargues seqüències acompanyades d’una espectacular banda sonora.

Sergio Leone
Nascut el 3 de gener de 1929 a Roma, ja portava a la sang la passió pel cinema pel fet que el seu pare era director. Amb només vint anys comença a treballar com actor, assistent de direcció i guionista. L’any 1960 debuta en la direcció amb El coloso de Rodas, però no seria fins quatre anys més tard que li arribaria la fama amb Por un puñado de dólares, protagonitzada per un encara desconegut Clint Eastwood i filmada a Almeria. Actor i localització seguirien a La muerte tenía un precio i El bueno, el feo y el malo. Posteriorment filmà Hasta que llegó su hora, ¡Agáchate maldito! i Erase una vez en América. Va morir a Roma el 30 d’abril de 1989.


< tornar