PROPERA SESSIÓ // 09-10-2012 // Sessió núm. 1126
Las nieves del Kilimanjaro // Robert Jules Guédiguian, 2011
Fitxa tècnica

Producció: Agat Films & Cie, France 3 Cinéma, Canal+
Guió: Robert Guédiguian i Jean-Louis Milesi a partir d'un poema de Victor Hugo
Música:
Muntatge: Bernard Sasia
Durada: 107 min
Intèrprets: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Marilyne Canto, Grégoire Leprince-Ringuet, Anaïs Demoustier

Michel, delegat sindical a les drassanes de Marsella, està prejubilat, mentre que la seva dona, Marie-Claire, treballa netejant cases. Els fills i amics els preparen una festa per celebrar els 30 anys de casats.

El títol de la pel·lícula no te res a veure amb la novel·la d'Ernest Hemingway ni amb l'adaptació al cinema que Henry King va fer-ne el 1952. Fa referència a la cançó de Pascal Danel, de gran valor sentimental per a la parella protagonista. Els personatges es basen en els del poema de Victor Hugo Les pauvres gens, que Guédiguian adapta a la Marsella actual i més concretament al barri de L’Estaque. El fet que moltes de les seves pel·lícules estiguin ambientades en aquest lloc i protagonitzades pels mateixos actors, permet veure la seva evolució al llarg dels anys. Una evolució caracteritzada pel to reivindicatiu i que aquí arriba a un carreró sense sortida quan un esdeveniment posa en dubte els seus ideals. 

Robert Jules Guédiguian
Neix el 3 de desembre de 1953 a Marsella. Fill de mare alemanya i pare armeni, va ser treballador a les drassanes. L’ambient obrer i reivindicatiu del seu barri, L’Estaque, el va influir decisivament. Estudià a la Universitat de París durant els anys 70. El 1981 debuta com a director a Dernier été, encetant una filmografia caracteritzada pel fort compromís social defensant els més dèbils. L’èxit internacional li vingué el 1997 amb Marius i Jeanette a la qual seguiren ¡Al ataque!, La ciudad está tranquila i Marie-Jo y sus dos amores. També ha estat productor, guionista i, actualment, està preparant un film sobre el genocidi armeni.


< tornar