PROPERA SESSIÓ // 16-10-2012 // Sessió Dia mundial de la salut mental
Els oblidats dels oblidats // Carles Caparrós, 2011
Fitxa tècnica

Producció: Aigua Films, Canal Odisea, ICIC
Guió: Carles Caparrós
Música:
Muntatge: Jorge Mota
Durada: 88 min
Intèrprets: documental

Homes, dones i nens encadenats, la majora a la intempèrie. Privats de menjar i aigua, alguns d'ells assotats regularment o abandonats des de nens per les seves famílies. El motiu? Patir una malaltia mental.

Aquest documental mostra la increïble situació en què es troben els malalts mentals d'Àfrica. Des dels esquizofrènics greus fins als simples epilèptics. Una realitat desconeguda fins i tot per a la majora d'africans, ja que les famílies afectades ho amaguen per vergonya o superstició. Coneixerem la història impressionant d'un home, un reparador de pneumàtics, que un dia va decidir dedicar-se de ple a una missió: rescatar, guarir i reinserir a la societat els oblidats dels oblidats, els malalts mentals africans. 

Carles Caparrós
Director i guionista de documentals. Va iniciar la seva tasca amb Kashmir, the Happy Valley (1998). Posteriorment va realitzar per a Televisión Española els premiats El viaje de Ibrahima i El último sefardí; aquest últim amb una important presència en festivals internacionals. Els seus treballs sempre s'han caracteritzat pel seu component humanitari i de denuncia social. El riure contra la guerra i Els oblidats dels oblidats en són un gran exemple. El seu últim documental és NATS (nens, nenes i adolescents treballadors), del 2011. 

Sessió programada en col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona dins del programa d’actes en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 octubre).
< tornar