PROPERA SESSIÓ // 30-10-2012 // Sessió núm. 1.129
Redención (Tyrannosaur) // Paddy Considine, 2011
Fitxa tècnica

Producció: Warp X, Inflammable Films, Film4
Guió: Paddy Considine
Música: Dan Baker, Chris Baldwin
Muntatge: Pia Di Ciaula
Durada: 92 min
Intèrprets: Peter Mullan, Archie Lal, Olivia Colman, Sian Breckin, Paul Popplewell, Eddie Marsan, Ned Dennehy

Joseph (Peter Mullan) és un home a qui la ràbia, l'alcohol i la violència estan portant a l'autodestrucció. Quan entri en un centre de caritat cristiana i conegui a Hannah (Olivia Colman), la vida de tots dos canviarà. 

Tyrannosaur és l'òpera prima com a director i guionista de l'actor Paddy Considine. Un primer film compromès, que parteix d'una situació aparentment previsible però que en cap moment es deixa emportar per solucions fàcils ni previsibles. Amb una història senzilla i una posada en escena sòbria, el gran pes de la pel·lícula recau sobre els seus intèrprets. Peter Mullan ens ofereix un paper immens, que captiva des del primer fotograma. L'acompanya una excel·lent Olivia Colman i un grapat de secundaris en estat de gràcia. Tots ells ens mostren uns personatges plens de dolor i de culpa, que conviuen en un entorn social impregnat de violència. Una violència de vegades patent, bruta i desagradable, però de vegades també silenciosa i que s'amaga darrere les cortines. 

Paddy Considine 
Va néixer el 5 de setembre de 1973 a Staffordshire, Anglaterra. Va estudiar fotografia a la Universitat de Brighton. Quan va acabar eles estudis va començar a treballar com a actor. El seu primer paper protagonista va ser A Room for Romeo Brass (1999). Posteriorment ha participat a films com 24 Hour Party People (2002), Bosque de sombras (2006), Arma fatal (2007) o El ultimatum de Bourne (2007). L'any 2004 va rebre excel·lents crítiques pel seu treball a Dead Man's Shoes i My Summer of Love. Redención (Tyrannosaur) és la seva primera pel·lícula com a director. 


< tornar