PROPERA SESSIÓ // 06-11-2012 // Sessió Per estrenar
Crying with Laughter // Justin Molotnikov, 2009
Fitxa tècnica

Producció: BBC Scotland, EM Media, Scottish Screen
Guió: Justin Molotnikov
Música: Lorne Balfe
Muntatge: Gary Scott
Durada: 93 min
Intèrprets: Stephen McCole, Malcolm Shields, Andrew Neil, Jo Hartley.

Joey Frisk (Stephen McCole) √©s un comediant que actua cada nit en un club. Quan assisteixi a l'espectacle d'un antic amic, tot comen√ßar√† a canviar. Davant del c√ļmul de desgr√†cies que li cauen a sobre, Frisk nom√©s pot exclamar: ‚ÄúAix√≤ ha de ser una broma pesada‚ÄĚ. 

Filmada als voltants d'Edimburg, amb unes localitzacions espectaculars, es tracta d'una sarc√†stica tragicom√®dia basada en una gran interpretaci√≥ del seu actor protagonista i un gui√≥ prec√≠s i calculat fins al mil¬∑l√≠metre. Amb un pressupost m√©s que ajustat, el director, Justin Molotnikov,  aconsegueix grans resultats i el que arrenca  com una com√®dia √†cida acaba derivant en situacions plenes de tensi√≥. La pel¬∑l√≠cula va aconseguir el Bafta a la Millor Pel¬∑l√≠cula al Edimburgh International film Festival on tamb√© ha estat nominada a Millor Actor i Millor Gui√≥.

Justin Molotnikov
Director i guionista. A finals dels anys 90 va rodar alguns curts però la seva trajectòria sempre s'ha centrat en el mitjà televisiu. L'any 1999 va rodar la TV movie Mis padres son marcianos, que li va valer una nominació als BAFTA infantils del Regne Unit. Ha treballat en les sèries Shoebox Zoo (2004-05), Taggart (2007), High Times (2008), Merlin (2011-12) i Shameless (2012). L'any 2009 va rodar Crying with Laughter, pel·lícula que l'ha situat al panorama cinematogràfic dels Estats Units. La forta empremta de la cinta li ha permès tirar endavant Blood Water.

Sessió Per estrenar, amb presentació a càrrec del seu director, Justin Molotnikov< tornar