PROPERA SESSIÓ // 13-11-2012 // Sessió núm. 1.130
The Yellow Sea // Na Hong-Jin, 2010
Fitxa tècnica

Producció: Wellmade Starm, Popcorn Films, Showbox/Mediaplex.
Guió: Na Hong-jin
Música: Jang Young-kyu, Lee Byung-hoon
Muntatge: Kim Sun-min
Durada: 140 min
Intèrprets: Ha Jung-woo, Kim Yun-seok, Cho Seong- Ha, Lee Chul-Min, Kim Jae-hwa

A la frontera entre les dues Corees i Rússia, una part de la població viu de la pràctica d'activitats il·legals. Un taxista vol aconseguir diners per anar a Corea del Sud, a veure la seva dona, que hi va marxar per trobar una vida més estable. L'única solució per tornar a estar amb ella implica acceptar un tracte en un assumpte bastant fosc: l'ajudaran a creuar la frontera a canvi que cometi un assassinat.

Després de sorprendre Cannes i Sitges amb The Chaser, Na Hong-jin torna amb un thriller d'acció sense treva que no rebutja el discurs social i que s’acosta als millors films de Michael Mann. Un film complex, ric en informació geopolítica, amb alguns moments d’inusitada violència i, com en gairebé tot el cinema sudcoreà recent, amb uns actors extraordinaris. The Yellow Sea és també un drama sobre la desesperació, sobre la impossibilitat d'escollir un altre camí que no sigui el del risc personal i la violència per obtenir un objectiu esperançador.


Va néixer el 1974 a Corea del Sud. Guionista i director, va debutar el 2005 amb el curtmetratge A perfect Red Sanpper Dish, que s’emportà diversos premis internacionals. Després d’un segon curt, Sweat, debuta en el camp de llargmetratge amb The Chaser (2008), una impactant mostra de cinema negre que va ser un èxit de taquilla a Corea. Amb el seu segon film The Yellow Sea (2010), va ser present a la secció Un Certain Regard al Festival de Cannes i va guanyar el guardó a millor actor als Asian Film Awards. < tornar