PROPERA SESSIÓ // 04-10-2012 // Sessió : Pantalla Oberta
L'Operació Garzón contra l'independentisme català // Eduard Miguel Costal, 2012
Fitxa tècnica

Producció: Llibertat.cat
Guió: Eduard Miguel
Música: Gurdonark-Relief, Zoop3D-Feeling dark
Muntatge: Sergi Guix i Eduard Miguel
Durada: 50 min
Intèrprets: documental

Aquest documental vol fer llum sobre un fet que s'ha intentat silenciar i ocultar, la r√†tzia repressiva que va patir l'independentisme catal√† l'any 1992 de la m√† de Baltasar Garz√≥n amb l'excusa de la celebraci√≥ dels Jocs Ol√≠mpics de Barcelona. 

20 anys despr√©s, Llibertat.cat, amb el suport d'Alerta Solid√†ria i de l'Associaci√≥ Mem√≤ria contra la Tortura, ha posat en marxa un documental que repassa el fets d'aquella macrooperaci√≥ pol√≠ticojudicial. Els testimonis narren com, a l'empara de la Llei Anteriterriorista, van ser assaltats i detinguts i com els mitjans van ser censurats per ocultar la realitat. A aquells independentistes els devem que ara, 20 anys despr√©s, la lluita per la qual van ser detinguts, torturats i empresonats continu√Į m√©s viva que mai. 
Equip de Llibertat.cat

Eduard Miguel Costal
Nascut a Sant Joan de les Abadesses el 1978, és llicenciat en Periodisme per la UAB. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació d'àmbit local i nacional. Des de l'any 2010 i juntament amb la productora audiovisual Zeba Produccions ha escrit i dirigit diversos documentals com La Crida, història d'una resposta (en coproducció amb Televisió de Catalunya), El General Moragues, l'heroi oblidat, El Tren d'Olot i altres treballs d'àmbit més local. Aquest 2012 ha realitzat el documental Pau Escalé, Go to the Parad-Ice.


< tornar