PROPERA SESSIÓ // 16-12-2018 // Sessió Cicle d´animació japonesa
La Ponyo al penya-segat // Hayao Miyazaki, 2008
Fitxa tècnica

Producció: Studio Ghibli
Guió: Hayao Miyazaki
Música: Joe Hisaishi
Muntatge: Hayao Miyazaki i Takeshi Seyama
Durada: 105 min
Intèrprets: Animació

Ponyo, una menuda princesa dels mars, vol escapar del control del seu pare i conèixer el món exterior. Així és com coneix, Sosuke, un nen de vuit anys que l´acollirà i li dónarà de menjar. Ella s´enamora i per ell decidirà convetir-se en humana. Però això trenca les lleis del mar i posarà en perill el seu petit poble marítim.

L´autor d´obres mestres de l´animació com Mi vecino Totoro o La princesa Mononoke entre d´altres, Hayao Miyazaki, segueix fidel al seu estil artesanal i demostra que en plena era d´animació digital es poden explicar històries emocionants i espectaculars sense abandonar les tècniques clàssiques. Ponyo sembla narrada i dissenyada per infants. Els colors pastel inunden la pantalla i els elements fantàstics i de somni acaben per desbordar la realitat. Això sense oblidar la banda sonora del gran Joe Hisaishi. Una obra mestra per veure en pantalla gran.

Hayao Miyazaki
Akebono-cho, Tòquio, 1941. Considerat el gran mestre de l´animació japonesa, va començar treballant en sèries com Lupin III i les mítiques Heidi i Marco. El 1979 va dirigir la seva primera pel·lícula, precisament basada en el personatge Lupin III, i les seves aventures a El castell de Cagliostro. Va fundar l´estudi Ghibli conjuntament amb Isao Takahata. Dins la seva filmografia destaquen títols com Kiki, l´aprenenta bruixa (1989), Porco Rosso (1992), La princesa Mononoke (1997), El viatge de Chihiro (2001), guanyadora de l´Oscar a la millor pel·lícula animada, i Ponyo (2008).

Diumenge, 16 de desembre. 17 h.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46< tornar